A mezőgazdasági és ipari tevékenységek közben előforduló gumiabroncs defektek jelentősen akadályozzák a munkafolyamatokat. Ha azonban defekt keletkezik, a gyors és hosszantartó megoldás a cél. Különféle töltőanyagok segítségével végezhető el a mezőgazdasági és ipari gumiabroncsok hibamentesítése.

Defektmentesítés poliuretán töltőanyaggal

Az ipari és mezőgazdasági felhasználás során gyakran előforduló defektek jelentős nehézségeket okoznak a működtetőknek. Ezek nem csak extra munkát és növekedett költségeket vonnak maguk után, hanem az abroncsok korai kopását is előidézhetik, ami napjainkban egyre nagyobb gondot jelent a gépek kiesése miatt.

Sok helyen erősített vagy tömör abroncs alkalmazásával a jelenség megszüntethető, illetve elviselhető mértékűre csökkenthető.

Alkalmazásuknak azonban korlátjai vannak. Az erősített abroncs nem nyújthat teljes körű védelmet, a tömör abroncs pedig rugalmatlanabb a fúvottnál.

Az általunk ajánlott defektmentesítő töltőanyag a fúvott kerék rugalmasságát ötvözi a tömör kerék ellenálló képességével.

Az összeszerelt kerékbe a szelepen át bejuttatott folyadék a megszilárdulás után légmentes, tömör kerékké változtatja a fúvott kereket, annak rugalmassági tulajdonságait megtartva. Az abroncs átszúrása vagy átvágása esetén a töltőanyag eredeti formáját megtartva lehetővé teszi, hogy a gép megállás nélkül tovább dolgozzon mindaddig, amíg a teljes futófelület le nem kopik.

Bármilyen nem nagy sebességgel közlekedő munkagép, erőgép, vontatmány (max. 30 km/h) fúvott kerekeibe betölthető mérettől és üzemi nyomástól függetlenül, például:

IPARI területre: Targoncák, csúszókormányzású és teleszkópos rakodógépek, földmunkagépek, emelőkosaras munkaállványok.

MEZŐGAZDASÁGI területre: Rendsodrók, tárcsázók, bálázók, vetőgépek, mg-i vontatmányok, fűnyíró, kertészeti kistraktorok, erdészeti munkagépek.

Defektmegelőzés ReSeal anyaggal

A ReSeal számtalan kis rostból álló defektmentesítő folyadék, melynek célja, hogy megszüntesse a defekteket például fűnyíró kistraktor, quad, rakodógép vagy bármely gumiabroncson guruló lassú jármű esetében, ipari és mezőgazdasági területen egyaránt. Sérülés esetén a kiáramló levegő a tömítőanyagot az áteresztő felülethez préseli.

Azonnal hatásos és tartós tömítést biztosít. A felni és a gumiabroncs között található tömítetlenségeket is biztosan bezárja. A termék kémiai összetétele megóvja az abroncs rétegeit az elrothadástól és ezáltal a levegővesztéstől, az abroncs kilyukadásától. Emellett nem mérgező, nem gyúlékony, környezetbarát és problémamentesen lemosható az abroncsról.

Egy biztonságos és egyszerű megoldás – ReSeal!

A folyadékot egy tartályból, pumpa segítségével juttatjuk a gumiabroncsba:
1. a szeleptűt eltávolítjuk, a gumit légtelenítjük
2. az abroncsot a szeleppel 3 vagy 9 óra helyzetébe állítjuk
3. a tömlőt a szelephez rögzítjük és ellenőrizzük a töltöttségét
4. kihúzzuk a szivattyú fogantyúját
5. a fogantyút egyenletesen lenyomjuk, míg az szilárdan nem fekszik az aljzaton (az eljárást a szükséges töltési mennyiség szerint ismételjük)
6. a tömlőcsatlakozást lekapcsoljuk a szelepről, visszarakjuk a szeleptűt, az abroncsot az ajánlott nyomásra beállítjuk
7. az abroncsot a töltés után megforgatjuk vagy akár el is indulhatunk vele.

A ReSeal a megelőzést szolgálja. Az abroncsba juttatva megakadályozza a defekt és légvesztés kialakulását.

– Csökkenti az állásidőt és ezzel az üzemeltetési költségeket, amelyek a defektek és a javítások miatt keletkeznek.
– Biztonságos, egyszerű és könnyen használható.
– Tűzálló, és környezetbarát, nem mérgező.
– Nincs légnyomás ingadozás, nem kell azonnal ellenőrizni a légnyomást.
– Könnyű, hordozható és akár helyszínen is betölthető.
– Rengeteg időt és pénzt spórolhat meg.

KÉRJ AJÁNLATOT!

Atra favicon logo

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak.