IPARI ÉS MEZŐGAZDASÁGI
GUMIABRONCSOK A GÉPI ANYAGMOZGATÁSBAN

Társaságunk az ATRA Kecskemét Kft. 1991-ben alakult ipari munkagépek, targoncák, földmunkagépek gumiabroncsainak forgalmazására azzal a célkitűzéssel, hogy minőségi termékek kínálata mellé a legteljesebb körű szolgáltatást nyújtsa partnereinek.

Működési területünkön az utóbbi évtizedben kialakult kínálati piac esélyt nyújt az üzemeltetőknek, hogy egy jó választással hosszú távon is gazdaságos döntéseket hozhassanak. Ebben igyekszünk segítségére lenni a hozzánk fordulóknak.

Tevékenységünk fő irányai a targonca, ipari, építőipari munkagép és mezőgazdasági gumiabroncsok, keréktárcsák forgalmazása, de bármilyen más ipari, mezőgazdasági, építőipari, bánya, vagy különleges alkalmazású gép kerekeivel is foglalkozunk.

A hozzánk fordulóknak a termékeink és szolgáltatásaink lehetővé teszik, hogy a szakmában eltöltött számos év és szállítóink tapasztalatai alapján a legmegfelelőbb megoldást kínáljuk bármilyen munkagéppel, erőgéppel dolgozzék is bármilyen körülmények között. Az eddig eltelt évek alatt felmutatott fejlődésünk lehet a bizonyíték arra, hogy ez a szemléletmód kedvező fogadtatásra talált partnereink között.

Precizitás

maximalizmus

Elkötelezettség

szakértelem

A targoncákhoz többféle tömörgumit és fúvott gumiabroncsot kínálunk, akár a megrendelő telephelyén felszerelve azokat. Mobil gumiszereléssel, műhelyautóink az ország nyolc pontján létesített telephelyeinkről kiindulva szolgálják ki ügyfeleinket, a helyszíni munkavégzés lehetőségét biztosítva.

Fő szállítónk a kanadai székhelyű, belga gyökerekkel rendelkező CAMSO cég, a világ legnagyobb ipari gumiabroncs, targonca gumi és gumiheveder gyártója, számos nagy gyártó eredeti alkatrész beszállítója munkagépek esetében: Caterpillar, Manitou, Liebherr, Volvo, Komatsu, Bobcat, Hyundai, Hitachi, Kobelco, JCB. Targoncagumik esetében: Heli, Still, Linde, Komatsu, Jungheinrich, Toyota, Mitsubishi, Doosan, Hyster, Yale, Clark, TCM, Nissan, Crown, LiuGong, Utilev stb. A tömör gumiabroncsok másik szállítója a német Continental cég, amely az egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező gyártó ebben a termékkörben. Továbbá forgalmazzuk, kategóriájában olcsóbb, de minőségben megbízható Globestar, Performer, Marcher, GRI és Galaxy targonca gumiabroncsokat is.

“A földmunkagépek gumiabroncsainak minden fajtáját forgalmazzuk az építőipar, a bányászat, a hulladékkezelők és az újrahasznosítási iparágak számára. Földmunkagép gumiabroncs kínálatunk egy sor olyan gumiabroncsból és gumilánctalpból áll, amelyeket a legnehezebb körülmények közé terveztek gyártói.
Cégünk követi a felszerelt abroncsok futásteljesítményét, és ez alapján alakítja ki mindenkori portfólióját, hogy kizárólag a legjobb fajlagos költséggel bíró termékeket kínáljuk partnereinknek.

A Continental, Goodyear, Michelin, Techking, Bridgestone, Camso és Triangle gyártók teljes palettáját kínáljuk bányászati partnereinknek. A kisebb kotró, rakodó és árokásó gépek, illetve teleszkópos rakodók tulajdonosainak pedig a már említett Camso, Galaxy és GRI termékeit kínáljuk, amelyek közepes árfekvésük ellenére kiváló minőségűek. Csúszókerekes munkagépekre, közismert nevükön Bobcat-ekre is tartunk raktáron aszfaltos, vegyes és laza talajra fejlesztett mintázatokat egyaránt. Az általunk értékesített abroncsokat a következő gépgyártók gyári abroncsaiként is ismerhetik ügyfeleink: JCB, Bobcat, Hyundai, Case, Komatsu, Volvo, Caterpillar, Manitou, Wacker Neuson stb.”

MEZŐGAZDASÁG

A szántóföldi munkák során ma már elterjedten alkalmazott nagyobb teljesítményű és tömegű, korszerű erő-és munkagépek óriási méretű mezőgazdasági gumiabroncsokkal, a talajszerkezet fizikai paramétereinek megváltoztatásával olyan mértékű talajtömörödést idézhetnek elő, amely kihat a növények fejlődésére és a terméseredmények alakulására. A mezőgazdasági kerekek tekintetében legfontosabb paraméter a belső levegőnyomás, mert ha ez kisebb, annál nagyobb a talaj érintkezési felületén kialakuló felfekvési felület, ezáltal pedig kisebb a talajtömörítést előidéző felületi- és talajnyomás. A gumiabroncs teherbírása szempontjából azonban alapvető feltétel a minél nagyobb levegőmennyiség, ami a belső levegőnyomás és az abroncstérfogat függvénye. Ehhez alacsony nyomásérték esetén egyre nagyobb légterű abroncskonstrukció szükséges.

A megoldást a nagy átmérőjű, széles, alacsony profilú radiál szerkezetű gumiabroncsok jelentik. Ma már rendelkezésre állnak a talajkímélés szempontjából optimálisnak minősíthető 1,0 bar alatti (sőt, az ideális 0,5 bar körüli) belső levegőnyomással üzemeltethető nagy méretű, nagy teherbíró képességű gyártmányok a legújabb IF (Improved Flexion ) traktor gumi, vagy VF (Very High Flexion) karkasz szerkezetekkel traktor gumiabroncs. A mezőgazdasági gumiabroncsok közül a Galaxy, Vredestein, Marcher, Firestone, Trelleborg, BKT, Alliance, Michelin, Kleber, Taurus, és GRI gyártmányok teljes palettáját kínáljuk partnereinknek és az olcsóbb traktorgumikat is a következő erőgépmárkákhoz: MTZ, Fendt, Case IH, New Holland, Deutz Fahr, Massey Ferguson, Landini, Valtra, John Deere, Dutra, Belarus, McCormick, Rába… kérje segítségünket mezőgazdasági gumi szakértőinket nagykereskedéseinknél.

Az ipar és mezőgazdasági alkalmazás során sokszor keseríti meg az üzemeltetők életét a mindennapos defektek gondjai.
Az általunk ajánlott ATRAfil defektmentesítő töltőanyag a fúvott kerék rugalmasságát ötvözi a tömör kerék ellenálló képességével.

Másik megoldásunk a ReSeal töltőanyag számtalan kis rostból álló defektmentesítő folyadék, melynek célja, hogy megszüntesse a defekteket például fűnyíró kistraktor, quad, rakodógép vagy bármely gumiabroncson guruló lassú jármű esetében, ipari és mezőgazdasági területen egyaránt. Sérülés esetén a kiáramló levegő a tömítőanyagot az áteresztő területre préseli.

Vezetőink

atra-somos-tibor

Somos Tibor

Ügyvezető igazgató
atra-sendula-tibor

Sendula Tibor

Operatív igazgató
szigeti-zoltan-kereskedelmi-igazgato

Szigeti Zoltán

Kereskedelmi igazgató

KÉRJ AJÁNLATOT!

Atra favicon logo

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak.