BOBCAT GUMI

A Bobcat gumik speciálisan azok a gumiabroncsok amik nap mint nap hatalmas igénybevételnek vannak kitéve mindenalkalommal, hiszen nem tükörsima aszfalton gurulnak, hanem kezdve az építőipartól, a hulladéktárolókon át szinte minden terepen helyt kell állniuk. Éppen ezért olyan gumiabroncsokat forgalmazunk, melyek készítésekor speciális keverékeket használnak és erősített oldalfalakkal vértezik fel őket. Nem beszélve a hatalmas recékről, amelynek előnye, hogy a könnyű szerkezetű talajba is képesek belekapaszkodni a Bobcat gumik. Természetesen minél jobb az abroncs, annál jobb a munkagép teljesítménye.

A kompaktrakodó egy rendkívűl sokoldalú munkagép amely sok mindenre alkalmas. Méretéből adódóan a kis méret megnehezíti a nagyobb súlyok mozgatását, viszont egy megfelelően kiválasztott Bobcat gumi megnöveli a munkagép kerekeinek tapadását. Ennek köszönhetően nem pörögnek ki a kerekek, ezáltal hatékonyabbá teszik a munkavégzést a terepen.

A megfelelő Bobcat gumi kiválasztása 

A kompaktrakodó gumiabroncsok megvásárlása valamivel több erőfeszítést igényel, mint autónk számára új gumikat vásárolni. Tudnunk kell, mit keresünk pontosan, és sokszor a  beszerezés sem megy könnyen. Ha nem megfelelő típusú Bobcat gumikat választunk, az  könnyen lapos felületű gumiabroncsokhoz vezethet, ezáltal munkagépünk beszorulhat a sárba, és felesleges leállási időre számíthatunk ami költségkiesést is jelent.

A kompaktrakodó az építőipari, mezőgazdasági munkálatok elengedhetetlen része. A munkagép rendkívül sokoldalú, méretéből adódóan viszont a nagyobb súlyok mozgatása azonban kihívás lehet. Egy megfelelően kiválasztott bobcat gumi a munkagép hatékonyságát számottevően megnöveli. A hatásmechanizmus a kerekek többszörös tapadásában rejlik.

Milyen típusú Bobcat gumik közül választhatunk?

A gumiabroncsoknak két fő típusa közül választhatunk: tömör és levegős. Mindkettőnek megvan a saját maga előnye.

A tömör gumiabroncsokat nem lehet kilyukasztani, nem lesznek problémáink a légnyomással. Ezek a gumik áthatolhatatlanok, például: éles tárgyak, szegek, sziklák, üveg, csavarok, betonacél stb. számára is. Leggyakrabban olyan munkaterületeken alkalmazzák a tömör bobcat gumit, mint például az építési területek: a bontás, a tereprendezés és a hulladékkezelés. Alkalmasak olyan munkákhoz, ahol a kompaktrakodó nagy igénybevételnek van kitéve. Hátránya, hogy a tömör gumik csak sík felületekre alkalmasak.

A másik típus a levegővel töltött vagy pneumatikus gumiként is ismert gumiabroncs. Ők a kedvezőbb árú kategóriába tartozó abroncsok, összehasonlítva a tömör gumikkal. Ezek a típusúak rendkívű jól alkalmazhatóak csúszós, sáros és kavicsos környezetben. Léteznek purhabot tartalmazó gumiabroncsok  is, amelyek nem lyukadnak ki olyan könnyen, azonban ezek rendkívül nehezek és költségesek.

Néhány tipp az ön számára megfelelő típusú Bobcat gumiabroncsok megtalálásához:

Mérje fel, hogy a munkaterület alapján tömör vagy pneumatikus gumiabroncsokra van-e szüksége. A sík felületeken, amelyeken a gumi könnyed kilyukadhat, tömör gumiabroncsokra van szükség, míg a durva, egyenetlen terepeken levegős gumiabroncsra van szükség.

  • Mérje meg a felni átmérőjét.
  • Mérje meg az abroncs szélességét, valamint az abroncs teljes átmérőjét.
  • Ellenőrizze, hogy a gumiabroncs megfelelő méretű-e a Bobcat modelljéhez, a gyártó utasításainak betartásával.
 
Ha további információra van szüksége, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, szakértőink készséggel állnak az ön rendelkezésére.

Miért fontos a gumiabroncsok karbantartása a Bobcat gépeknél?

A gumiabroncsok a gép legfontosabb alkatrészei. Ezek biztosítják a vonóerőt és a stabilitást a gép működéséhez. Ha a legjobbat szeretné kihozni a munkagépéből, akkor megfelelően karban kell tartania. A gumiabroncsok karbantartása nem csupán a gumiabroncsok nyomásának ellenőrzéséről és cseréjéről szól, hanem a kopás, vágások vagy defektek vizsgálatáról is.

Hogyan tartsuk karban a gumiabroncsokat egy Bobcaten?

A bobcat gumiabroncsokat úgy tervezték, hogy mozgás közben tapadást és stabilitást biztosítsanak. Fontos, hogy a gumiabroncsok standard nyomását fenntartsuk, hogy azok maximális teljesítményt nyújthassanak.

Az abroncsnyomást az ajánlott szinten kell tartani, hogy a gumiabroncsok megfelelően elláthassák funkciójukat. Ha túl alacsony, fennáll a csúszás vagy elakadás veszélye, ha túl magas, akkor megnövekszik a gördülési ellenállás, ami csökkenti az üzemanyag-hatékonyságot és növeli a gumiabroncs futófelületének kopását.

KÉRJ AJÁNLATOT!

Atra favicon logo

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak.