SORKÖZMŰVELŐ

Ma már a precíziós gazdálkodás rendszerébe tartozik a sorközművelő illetve ápolás is, amely elsősorban a szántóföldi kapás növényekné,l avagy szabadföldi zöldségkultúráknál alkalmazható. A sorközművelés által megőrizhetjük talajaink termőképességét, megalapozhatjuk a jó talaj jellemzőit. Azaz, hogy apró morzsás szerkezetű, szerves anyagban gazdag, jó levegő-, víz- és hőháztartású legyen. 

Miért fontos a sorközművelő?

A sorközök mechanikai művelése azért rendkívül fontos, mert a kelés után csak ilyen módon lehet a sorközök optimális kultúrállapotát garantálni, azaz gondoskodni a szellőztetéséről, a csapadékvíz-beszivárgás megkönnyítéséről, a cserepesedés maggátlásáról, valamint a vegetáció alatt a folyamatos tápanyag-utánpótlásról, illetve annak bedolgozhatóságáról.

A sorközművelő ráadásul kedvezően befolyásolja a talaj bioaktivitását, elősegíti a felmelegedését, nem beszélve a művelet gyomgyérítő hatásáról, vagy napraforgó után az árvakelések irtásáról. Igény esetén pedig a sorközműveléssel egyidejűleg – megfelelő kiegészítőkkel – a tápanyagok is kijuttathatók, vagy ha kell, a sorközök vegyszeres gyomirtása is megoldható.

És hogy hogyan kapcsolódik cégünk a sorközműveléshez?

Kiváló minőségű ápolókerekeket kínálunk a sorközművelő kultivátorokhoz!

Ápoló,
sorközművelő kerekek

Az ápolókerék kiválóan alkalmas a keskeny sorközök művelésére, növeli a termőterületek kihasználását és kímélik a növényi
kultúrákat. Ezek mellett kifejezetten gazdaságosak is.

Gyártunk fix és állítható változatban, akár cső távtartóval is iker szereléshez.

Az Iker szereléssel: 3,4 és 6 kapcsoló szerkezettel, a nyomatéktól
függően.

A legfőbb előnyök a jelentős talajnyomás csökkenés, porózusabb talaj, ezáltal nagyobb a víztároló képesség, bővebb termés, kevesebb energiafelhasználás és
hatékonyság növelés.

További Előnyei:

  • jelentősen csökkenti a talajra nehezedő nyomást
  •  kisebb talajsüppedés
  • nagyobb vonóerő
  •  jelentős üzemanyag megtakarítás
  • optimális növényfejlődés

KÉRJ AJÁNLATOT!

Atra favicon logo

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak.