A GRI újrafogalmazza a fenntarthatóság szerepét a COVID utáni világban

A GRI  korán beépítette működésébe, és alapértékeibe a  fenntarthatósági menedzsment gyakorlatait. A GRI számára  a fenntarthatósági célok szempontjából kulcsfontosságú a  tartósan biztosított beszerzés, és termelés.

Mivel a természetes gumi iránti kereslet meghaladja a kínálatot, a gumiabroncs-ipar valamennyi érdekeltjének biztosítania kell, hogy a fenntarthatóság irányadó szellemiség legyen a működésében.

Míg a természetes kaucsuk megújuló árucikk, egy olyan iparágban, ahol a kereslet aránytalanul nagy, a beszerzés fenntarthatósága a legfontosabb. A GRI tiszta természetes gumit szerez be Srí Lanka-i gazdálkodóktól és a szigetország körüli ültetvényekről. Támogatja és ösztönzi a helyi gumigyártókat és kisgazdákat olyan törekvések révén, mint a nemrégiben elindított ZÖLD X Kör, amely az együttműködés és a kapcsolatok fenntartható köre. A GRI bizonyítja a fenntarthatóság és a környezetvédelem iránti elkötelezettségét az által, ahogyan új termékeket fejleszt, áramot termel, gumiabroncsokat készít, hulladékot újrahasznosít és vízrendszereit kezeli.

„A biomassza kazán használata a hagyományos olajkazánok helyett, biztosítja, hogy ne hozzunk létre veszélyes környezetet gyárunk körül. Mivel termelésünk környezetbarát „száraz” folyamat, nincs gázkibocsátás és folyadék pazarlás. A gyártási folyamatunkban is alacsony az anyagpazarlás ”- jegyzi meg Ananda Caldera, a GRI ügyvezető igazgatója.

„A fenntarthatóság egyik alapelve, hogy gondoskodunk a körülöttünk lévő vízről, talajról és levegőről. Ez az a szellemiség, amely irányítja működésünk minden aspektusát ”- jelentette ki Shanaka Gunaratne, a GRI vezérigazgatója. Shanaka elmagyarázza, hogy a GRI gyártóüzemek folyamatosan teljesítik a Központi Környezetvédelmi Hatóság (CEA) összes követelményét is. A vállalat új, energiatakarékos gépekbe fektet be, miközben biztosítja a zaj- és porszint betartását. A GRI gyártó üzem rendelkezik Srí Lanka egyik legnagyobb tetőtéri napelemes rendszerével is, amelynek teljesítménye 1200 kW, és évente több mint 1100 tonna szén-dioxid-kibocsátás csökkentését segíti elő.

Ezenkívül a vállalat szigorú, zöld hulladékgazdálkodási politikája csapadékvíz-gyűjtést és hatékony szennyvízkezelési rendszert eredményezett. A GRI termelőüzemébe látogató ügyfeleket arra ösztönzik, hogy fát ültessenek a telephelyre, míg a faültetési erőfeszítéseket a GRI-t körülvevő nagyobb közösségen belül is ösztönzik.

„A Pragathi – a GRI-n belül létrehozott belső akadémia – rendszeresen képzi az alkalmazottait az új energiagazdálkodási és fenntarthatósági gyakorlatokra annak érdekében, hogy a fenntarthatóság dinamikus folyamat legyen, és az alkalmazottak felismerjék annak fontosságát. A környezetileg fenntartható növekedés a stratégiai célunk,a mostani és avkövetkező generációk számára is ”- jelentette ki Dr. Mahesha Ranasoma, a GRI vezérigazgatója.

A GRI az ISO 9001: 2015 – Minőségirányítás, az ISO 50001: 2011 – Energiagazdálkodás és az ISO 14001: 2004 Környezetgazdálkodás tanúsítvánnyal rendelkezik.

A fenntarthatóság már nem periférikus kérdés, és a fenntartható jövő felé való törekvés egy befogadó jövő biztosítását jelenti mindenki számára. Noha a COVID-19 megváltoztatta a vállalkozások működését, minden eddiginél fontosabb, hogy az új kihívásokkal mellett ne veszítsük szem elől az üzleti fenntarthatósági célokat.

 

Ezek is érdekelhetnek

gri connect
GRI CONNECT

Az elmúlt években a gumiabroncs-gyártó iparban paradigmaváltás történt a fenntartható

KÉRJ AJÁNLATOT!

Atra favicon logo

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak.