TRAKTOR gumi

Kombájn, traktor és bálázó gumiabroncsok

Traktor gumi folyamatosan, nagy választékban azonnal raktárról, vagy közvetlenül
a gumiabroncs gyárból rendelésre! Kiszállítást biztosítunk az ország egész területére, a raktáron lévő gumiabroncsokat akár 24-48 órán belül kiszállítjuk,
 vagy átvehető 8 telephelyünk valamelyikén.
Továbbképzett technikai és gumiszerelő kollégákkal és versenyképes árakkal várunk minden erőgép és munkagép üzemeltetőnek.

MEZŐGAZDASÁG

Ha te sem tudod az időjárást befolyásolni, és nem akarsz lecsúszni a legideálisabb alkalomról, akkor válassz minket. Mi nagy választékban biztosítunk traktor gumiabroncsokat azonnal raktárról vagy közvetlenül
 a gyárból rendelésre!
A tervezhető gumicserék és a gyors helyszíni szerelések segítségével az üzemelés hatékonysága is jelentősen javul.

ikon lista

Szolgáltatás

Szakmai tanácsadást nyújtunk telefonon, vagy személyesen az Ön telephelyén.
Mezőgazdasági munkagép abroncsok szerelése akár az üzemeltető telephelyén is lehetséges, vagy külterületen igény szerint megoldható.
Nálunk lehetőség van nagyméretű, sérült gumiabroncsok javítására és vulkanizálására thermopress eljárással.
A javítási munkálatok idejére megfelelő gumiabroncsok bérbeadására is van lehetőség.

ikon felni

felnigyártás

Sérült keréktárcsa pótlása, pótkerék, egyedi tervezésű gépek, vontatmányok stb. keréktárcsáinak legyártása a kívánt paraméterekkel, amennyiben a munkakörülmények különleges feltételeket támasztanak. A partner igénye szerint 3, illetve 5 részes felni forgalmazása, gyártása erősített kivitelben, hogy ellenálljon a szélsőséges körülményeknek, a terhelés és sebesség függvényében. Rendkívüli stabilitást ad, ahol nagyfokú megbízhatóságra van szükség.

defekt ikon

defektmentesítés

A mezőgazdasági alkalmazás során sokszor keseríti meg az üzemeltetők életét a mindennapos defektek gondjai. Ez nemcsak rengeteg többletmunkát és magas költséget jelent, hanem az abroncsok idő előtti elhasználódásához vezet, és ami manapság egyre fontosabb, jelentős gépkiesést eredményez. Az általunk ajánlott defektmentesítő töltőanyag a fúvott kerék rugalmasságát ötvözi a tömör kerék ellenálló képességével.

Nézd meg, hogyan dolgozunk:

A mezőgazdasági gépek gumiabroncsának két fő követelménynek kell megfelelnie: tartósnak kell lennie, és képesnek kell lennie tapadást biztosítani. De vannak más tényezők is, amelyek meghatározhatják a gumiabroncsok minőségét.

A gumiabroncsok futófelülete a traktorgumik egyik legfontosabb jellemzője. Minél több futófelület van az abroncsokon, annál kevésbé valószínű, hogy megcsúsznak nedves felületen. A futófelületek stabilitást biztosítanak a kanyarodáshoz és a fékezéshez nedves körülmények között is.

Mire kell figyelni a mezőgazdasági és munkagép abroncsok kiválasztásakor?

Kevesek által tudott tény, hogy a mezőgazdasági gépek és traktorok esetében a gumiabroncsok ugyanolyan fontosak, mint maguk a gépek. <a href=”https://gritires.com/agriculture-tires/tractor”>Ha a traktorodra szeretnél abroncsot felszerelni,</a> nagyon türelmesen és körültekintően kell eljárnod, valamint óvatosnak kell lenned, ha úgy döntesz, hogy online választod ki és vásárolod meg a számodra megfelelő gumit.

Elengedhetetlen, hogy tisztában legyél a számodra megfelelő traktor gumi abroncs mérettel – még ha biztos is vagy benne, mire van szükséged, nem árt többször leellenőrizni a gép dokumentumai közt a pontos méretet és mielőtt megrendelnéd, írd fel a pontos méreteket. Ezzel kiküszöbölve egy véletlen felmerülő kockázatot.

Sokfélék lehetnek a mezőgazdasági gépek, azaz a megfelelő abroncs kiválasztására egy traktorhoz úgy kell tekinteni, hogy optimalizáljuk az üzemanyag-fogyasztást és hosszú ideig élvezhetjük a tökéletes állapotú abroncsainkat.

Esetleg pótkocsi használatát is érdemes számításba venni. A kombájnok esetében fontos szem előtt tartani a kombájn súlyát, és a pótkocsi esetében pedig a maximális súlyt kell figyelembe venni, melyet ez képes elszállítani, a traktornál a lehető legnehezebb munkagépet, melyet csatlakoztathatsz hozzá stb.

A traktornak szánt abroncsoknak meg kell felelniük a szükséges súlynak, különben rendkívül gyorsan elkopnak és akár fel is robbanhatnak. Pontosan tisztában kell lenned azzal, hogy milyen típusú utakon használod majd a traktor abroncsokat, például mezőgazdasági földterületen, erdőben, aszfalton, egyenetlen terepen. Bármelyiket is választod, az kiemelt figyelmet igényel.

Az aszfalton egyértelműen traktor abroncsokra lesz szükséged a szállításhoz, az erdőben további megerősítésekre lesz szükséged a traktorod abroncsai számára, amelyek védelmet nyújtanak a guminak.

A mezőgazdaságban erős igénybevételnek vannak kitéve a gumiabroncsok. Helyes használattal és jól megválasztott termékkel csökkenteni lehet az idő előtti elhasználásukat, azon túl, hogy a fokozott vonóerő mellett az elvégzendő munka kevesebb időt vesz igénybe. Csökken az üzemanyag-fogyasztás, az traktor gumiabroncsa kevésbé tömöríti a földet, ami különösen értékes tulajdonság nehéz gépeknél.
Válasszon a kiváló minőségű mezőgazdasági gumiabroncsok közül!

Termékkínálatunk a legminőségibb mezőgazdasági gumiabroncsokat sorakoztatja fel Önnek! Széles kínálatunk a lentebb megtalálható online katalógusunkban fellelhető. Részletes specifikációk, jelölések, pontos méretek alapján választhatja ki az Ön számára legmegfelelőbb mezőgazdasági abroncsokat. Amennyiben kérdése van a mezőgazdasági gumiabroncs jelölésekkel, méretekkel vagy a rendelési folyamattal kapcsolatban, keressen minket bizalommal! Cégünk mezőgazdasági gumi nagykereskedésként is funkcionál. Felmerülő kérdés esetén, magasan képzett, és a szakmában igen kompetens képviselőink készséggel állnak rendelkezésére.

TRAKTOR ÉS KOMBÁJN GUMIABRONCSOK A KÖZÉP-KATEGÓRIÁTÓL A PRÉMIUM-KATEGÓRIÁIG ELÉRHETŐEK:

Galaxy – 5 év garanciával

Vredestein_logo

Vredestein – 5 év garanciával

gri-logo

GRI – 5 év garanciával

• Folyamatosan, nagy választékban azonnal raktárról, vagy közvetlenül a gumiabroncs gyárból rendelésre!

• Kiszállítást biztosítunk az ország egész területére, a raktáron lévő gumiabroncsokat akár 24-48 órán belül kiszállítjuk,
vagy átvehető 8 telephelyünk valamelyikén.
• Továbbképzett technikai és gumiszerelő kollégákkal és versenyképes árakkal várunk
minden erőgép és munkagép üzemeltetőt.

ERŐGÉPEK, TRAKTOROK, KOMBÁJNOK:

John Deere, Claas, Challenger, Caterpillar, New Holland, CASE, Deutz,
MTZ, Belarus, Fendt, Landini, Valtra, YTO

MUNKAGÉPEK, MG VONTATMÁNYOK TÁMKEREKEI, PÓTKOCSIK:

Fiegl mg. Pótkocsik, IH tárcsák, MC Hale bálázók, Framest talajlazítók,
SIMBA – Horsch talajművelők

TELESZKÓPOS RAKODÓK:

Manitou, Bobcat, Merlo, Caterpillar, JCB, New Holland, Claas,
Dieci, Gehl, Kobelco, Schaeff

CSÚSZÓKORMÁNYZÁSÚ KISRAKODÓK:

Bobcat, Gehl, Caterpillar, Locust, Doosan, JCB, Sunward

SOK ÉVES TAPASZTALATUNK SEGÍTI VEVŐINKET A KÖLTSÉGEK OPTIMALIZÁLÁSÁBAN:

1. Tanácsadóink segítenek a megfelelő gumi kiválasztásában
2. Helyszíni gumiabroncs szerelés és préselés országosan
3. Defektmegelőzés, Atrafil és Liquifill defektmentesítő technológiák
4. Gumiabroncs és felnijavítás garanciával, műhelyünkben
5. Futásteljesítmény követése a gumiabroncs élettartamának végéig

A traktor gumi az egyik legdrágább kopó alkatrész, egy új traktor gumi szett ára akár a gép vételárának 10-12%-ba is kerülhet, így nem mindegy, milyen gumit választunk. A legfontosabb szempont az, hogy olyan minőségű traktor gumit vásároljon, mely megfelel az Ön elvárásainak, és akár szélsőséges körülmények között, a legnagyobb teljesítmény mellett is hosszú ideig használhatja.

Traktorgumi vásárlása előtt a gépkönyv ajánlásait alaposan tanulmányozza át. Az ott leírtak alapján tudja kiválasztani, mekkora traktor gumikra lesz szüksége. Ha jelenleg a gépen lévő abroncsok pl. /85 kialakításúak, választhat szélesebb abroncsokat is. Minden /85-ös szériának van /70 és /65-ös verziója. Minél peresebb annál szélesebb az abroncs, de az átmérő nem változik. A szélesebb abroncsok nagyobb teherbírásúak, kevésbé tömörítik a földet, komfortosabbak és még kisebb fogyasztást is eredményeznek. Szélesebbre váltás esetén fontos, hogy megnézzük a keréktárcsánk szélességét valamint az abroncs gyártója által ajánlott/engedélyezett felni szélességet. Ha nem a megadott méretekre szereltetünk, esetleges reklamációnál nem tudjuk érvényesíteni a garanciát.

Belföldről vagy akár külföldről, kevésbé ellenőrzött forrásból vásárolunk abroncsot, fennállhat a veszély, hogy nem az általunk gondolt minőséget kapjuk, gyorsan kopik, törik, tönkremegy a nem megfelelő szerkezeti és gumikeverék problémák miatt, ami ránézésre nehezen állapítható meg. Nagy az esély arra is, hogy probléma esetén nem tudjuk érvényesíteni a garanciát.  Ha egy mód van rá, semmiképpen se vásároljon megbízhatatlan helyről online.

Az „olcsó traktor gumik” hirdetés igazán vonzóak tűnhet, és jelentős pénzösszeg megtakarítását lebegteti a szemünk előtt, de minőségben és méretben valóban megfelelő traktor gumik kiválasztása ennél jóval bonyolultabb feladat.

Figyelembe kell venni a felhasználás sajátosságait, a traktor tulajdonságait, a várható terhelés/igénybevétel nagyságát. Nem biztos, hogy a drágább gumiabroncs kerül többe. A megfelelő gumiabroncs kiválasztásához kérje ki egy ebben jártas szakember véleményét.

– Napjainkban a mezőgazdaságban leginkább radiálszerkezetű abroncsokat használnak, mert jobb tulajdonságokkal rendelkeznek mint diagonál szerkezetű társaik. A radiálokat 10–15%-kal nagyobb vontatási teljesítmény, 5–10%-kal kevesebb üzemanyagfogyasztás és komfortos vezetési élmény jellemzi. Jóval nagyobb a felfekvő felületük, ez által kisebb a talajtömörödés mely nagyobb terméshozamot eredményez.

– A diagonál abroncsban, mint ahogy a neve is mutatja, a szövetrétegek kordjai egymáshoz képest körülbelül 40-45 fokos szögben helyezkednek el a futófelületen és az oldalfalon, ezenkívül többrétegű, egymást fedő gumirétegeket is tartalmaz. A futófelület és az oldalfal nem függetlenek egymástól, illetve maga az abroncs a több rétegnek köszönhetően kevésbé rugalmas. Legfőképp erdőgazdasági felhasználásra javasolt, erős oldalfala megvéd a tuskók, ágak és tüskék okozta sérülésektől. Jobb minőségű abroncsoknál a futó alatt még egy acélövvel is megerősítik, ez jelentősen növeli a külső behatások elleni védelmet.

Az abroncsok használata során figyelmet kell fordítani a gyári használati utasításokra, és az adott abroncshoz tartozó egyedi nyomás ajánlásokra. Ezeknek az alapos betartásával számos kellemetlenségen túl a korán fellépő kopást, vagy az abroncs korai elhasználódását is el tudjuk kerülni, ugyanis így nem lép fel túlterhelés, és a traktor teljesítménye is optimális lesz.

A helyes nyomás beállításánál figyelembe kell venni a sebességet, a traktor és a szállított eszköz súlyát, valamint a traktor teljesítményét. Más beállítás szükséges a közúton való haladáshoz és a szántóföldön végzett feladatokhoz. Az egy kerékre jutó terhelés megállapítása történhet mérlegeléssel vagy számolással. A számolás egy kis jártasságot igényel, ezért ha esetleg nincs kéznél megfelelő mérleg, érdemes egy szakember segítségét kérni. A mai modern gépeken már van lehetőség a fülkéből beállítani a megfelelő nyomásértékeket. Ha erre nincs lehetőségünk, sajnos a föld szélén kell csökkentenünk vagy emelnünk a nyomást. Amennyiben nincs kedvünk állítgatni az értékeket, a folyamatok során kívánatos legnagyobb értéket vegyük alapul.

Mindezek betartásával jelentősen megnövelhetjük traktorunk gumiabroncsainak élettartamát.

KÉRJ AJÁNLATOT!

Atra favicon logo

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak.